Software ontwikkelaar/developer

Wat is je uitdaging als Software ontwikkelaar/developer?
Heb jij interesse in vliegtuigen, drones, luchthavens en overige luchtvaartaspecten? Zou jij een bijdrage willen leveren aan de veiligheid, beveiliging en duurzaamheid van het wereldwijde luchtverkeer door slimme software oplossingen te ontwikkelen? Ben jij daarnaast een developer die het verschil wil maken, leergierig is en die doorgaat waar anderen opgeven? En vind jij het interessant om in een internationale omgeving te werken op het TU/e terrein of bij klanten als Luchtverkeersleiding Nederland en Eurocontrol? Kom dan binnenkort auditie doen bij 42 Solutions in Brainport Eindhoven. Zij zoeken naast software ontwikkelaars nog collega’s die in de pauze mee willen jammen!

Luchtvaart en automatisering zijn continu in beweging. En daarmee 42 Solutions dus ook. De crew of forty-two werkt continu met nieuwe technologieën, innovaties en producten om op deze wijze altijd mee te kunnen gaan met de veiligheidseisen en kwaliteitsnormen van de opdrachtgever. Om alles goed te kunnen ontwikkelen en door een enorme groei, zijn wij voor 42 Solutions op zoek naar software ontwikkelaars om samen het bedrijf nog verder te laten groeien.

Wat wordt jouw missie?

Jouw missie is om de opdrachtgevers te voorzien van de allerbeste op maat gemaakte software oplossingen, die aansluiten bij de vraag. Je werkt samen met Bob, Maurice, Bart of één van de overige 12 collega’s, maar je kunt ook zelfstandig aan een project werken. Je biedt de opdrachtgevers ondersteuning met aanvullende diensten zoals voortdurende softwareverbetering, site-installaties, integratie, ondersteuning en software/documentatie. Je draagt bij aan het gehele software ontwikkelproces: van het verzamelen van requirements tot aan het ontwerpen, implementeren, testen en documenteren van de software.

Wat neem je mee als bagage?

Je bent geïnteresseerd in de nieuwste technologieën en hebt een grote passie voor software ontwikkeling. Jouw vakkennis is uitstekend en up to date. Jij bent een ontwikkelaar die graag wil blijven leren (van anderen) en je vindt het leuk om nieuwe ideeën te delen. Je haalt energie uit het omzetten van je creativiteit in werkende software.

Daarnaast heb je:

 • een ICT opleiding (bv. Informatica) op minimaal Bachelor niveau behaald;
 • een paar jaar relevante werkervaring of je bent net afgestudeerd; een hoog analytisch denkvermogen;
 • een pragmatische instelling;
 • enige ervaring met Agile werken (pré);
 • ervaring met tenminste twee van de volgende: C#, C++, Java en Linux;
 • bij voorkeur affiniteit met het domein ‘luchtvaart’;
 • de bereidheid om veel te leren en kun je snel schakelen;
 • een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • de Hitchhikers Guide to the Galaxy van Douglas Adams gelezen 😉

Wat heeft 42 Solutions jou te bieden?

 • Uitdagende functie voor 32-40 uur per week.
 • Bruto fulltime salaris tussen € 2.100 – € 2.800 per maand. Dit wordt gebaseerd op jouw kennis, kunde, opleiding en ervaring.
 • 25 Vakantiedagen.
 • Leaseauto. JA, je leest het goed!
 • Pensioen is collectief, waar 42 Solutions 55% van betaalt.
 • Een informeel team van leuke en spontane collega’s waarmee je gezellig samen kunt lunchen. Voor deze lunch leg je een vast bedrag per keer in de pot.
 • Vergoeding voor het gebruik van jouw mobiele telefoon.

Waar kom je te werken?

Opgericht in 2000, telt 42 Solutions nu 15 medewerkers. Zij bedienen veel grote spelers in de militaire- en burgerluchtvaart onder wie de Nederlandse, Duitse en Franse luchtmacht, de NAVO en de EU. De crew of forty-two ontwikkelt onder meer systemen voor de bewaking van het luchtruim. Daarnaast koppelen zij systemen van derden aan elkaar om daaruit informatie te halen, te delen en daarna samen te laten werken.

De wereld van luchtverkeersleiding en luchtverdediging is sterk beïnvloed door incidenten als 9/11 en MH370. De rol van luchtverkeersleiders is veranderd; niet alleen vanwege deze veranderende rollen, maar ook vanwege een veranderende wereld. ATM (Air Traffic Management) zal zich moeten aanpassen aan opkomend luchtruim gebruikers zoals drones en tegemoet moeten komen aan de verduurzaming van het luchtverkeer. De oplossingen en innovaties van 42 Solutions ondersteunen het luchtruim exploitanten om hun werklast en risico’s te verminderen.

Interesse?

Steamz ondersteunt 42 Solutions bij het werving & selectie traject. Sollicitaties ontvangen we bij voorkeur via het sollicitatieformulier op deze pagina. Voor meer informatie over de vacature en/of 42 Solutions kun je contact opnemen met Danny van Asperen via 0648405217 of danny@steamz.nl.