International Day of the Air Traffic Controller 2022

October 20, 2022 By

Eind 2019 hebben wij een prijsvraag gewonnen bij internationaal spreker Randall van Poelvoorde die destijds een oproep plaatste om een origineel antwoord te geven op een ‘futuristic way to die’ en daar een mooie keynote aan verbond. Gelukkig was Randall zelfs na alle COVID perikelen nog bereid om deze keynote in te wisselen en dat gebeurde afgelopen donderdag 20 oktober, heel toepasselijk op de International Day of the Air Traffic Controller. 

In een hele middag heeft Randall ons in een wervelend verhaal meegenomen naar de toekomst van technologie en die van de luchtvaart in het bijzonder. Het werd een ontzettend inspirerende ‘reis naar de toekomst’ waarbij verschillende futurologische onderwerpen en visies de revue gepasseerd zijn. Welke implicaties heeft het als taxi drones een dagelijks onderdeel van ons vervoer worden? Hoe zal het zijn als we straks door de ruimte kunnen reizen en welke gevolgen heeft dat voor de luchtvaart? Hoe zal de gebruikerservaring van applicaties zich ontwikkelen en hoe verhoudt zich dat tot de veiligheid? Welke energiebronnen gebruiken we in de toekomst en hoe ontwikkelt zich dat? Wat is de toekomst van AI in Defensie en wie waarborgt de ethiek?   

We raakten letterlijk niet uitgepraat, de tijd vloog voorbij en eerlijk gezegd wilden we Randall niet laten gaan 😉 . De schat aan informatie waar hij uit put lijkt onophoudelijk, net als de inspiratie die wij hebben opgedaan. Randall beweegt moeiteloos mee met alle onderwerpen die ter sprake komen en heeft ons een fantastische en boeiende middag gegeven waar we nog lang aan terug zullen denken.

Randall, ook langs deze weg, namens de voltallige Crew van 42, een hartelijk bedankt en enorme waardering voor al je tomeloze energie en tijd en moeite die je ons geschonken hebt!   

Randall van Poelvoorde op de International Day of the Air Traffic Controller

Tags: